Кухня Рецепти

Ідеальна шоколадна глазур. 2 рецепти, якими я постійно користуюся

Хочу поділитися двома своїми рецептами глазурі, які у мене як паличка-виручалочка: готуються швидко, а результат – чудовий.

30.08.2018 14:08

Шоколадна глазур без масла, сметани і молока

3–4 ст. ложки дуже холодної води (крижаної), 1 ст. ложка крохмалю, по 3 ст. ложки цукрової пудри і какао.

Какао, пудру і крохмаль змішати, просіяти в суху миску. Додати воду, перемішати до однорідності. Ідеальний рецепт глазурі для пирогів, кексів, мафінів, тортів і тістечок. Можна наносити без поспіху, бо глазур не застигає миттєво. Підходить для бісквіту “Крейзі кейк” (“Божевільний пиріг”, на фото), який також без яєць, масла, молока і т.д., тому його можна їсти навіть у піст.

Глянцева глазур

100 г цукрової пудри, 2–3 ст. ложки какао, 5 ст. ложок молока, 1,5 ст. ложки масла, ваніль.

Пудру змішати з какао, додати тепле молоко, розм’якшене масло, ваніль, розтерти. Швидко наносити, бо застигає. Виходить абсолютно глянцева глазур, блискуча, не липка. З неї виходять ідеальні патьоки по краях торта.