Хрін – їжа для мозку, серця і кісток. Ось як його правильно їсти

Незважаючи на те, що смак хрону пекучий, а його аромат одразу викликає сльози, в народі про нього завжди говорять по-доброму. Напевно, ще збереглися в пам'яті часи, коли він служив і приправою для страв, і універсальною лікарською рослиною. Про цілющі властивості хрону - читайте далі!

Хрін – це корінь, який цінується не лише за пряний смак, але і за цілющі властивості, адже в ньому в ньому багато фітонцидів, вітамінів, клітковини, мінеральних солей і алкалоїдів.

Цілющі властивості хрону

Судини. Деякі речовини, які містить хрін, впливають на кровообіг в периферичних ділянках. Споживання хрону нормалізує артеріальний тиск і запобігає ризику утворення тромбів. У той же час, сульфати покращують еластичність церебральних судин, знижують ризик інсульту або інфаркту.

Для очищення судин використовується настоянка з листя хрону. На 500 мл якісної горілки необхідно взяти по 1 ложці сухого і подрібненого листя, серцевин волоського горіха, дрібку шкаралупи кедрового горіха, 1 пекучий червоний перець. Настоянка 10 днів тримається в темному місці. Пити її потрібно по 30 крапель протягом 30 днів без перерв.

Кашель. Хрін очищує дихальні шляхи, тому рекомендується для лікування кашлю і навіть астми. Великий корінь хрону пропускається через м’ясорубку, з м’якоті відтискається сік. До нього додається сік двох лимонів і ложка меду. Приймати засіб потрібно по столовій ложці один раз на день. Зберігати ліки найкраще в холодильнику. Протипоказання – гастрит та інші проблеми зі шлунком. Лікування не повинне тривати довше місяця, тому що у великих кількостях хрін подразнює слизові.

Натуральний анальгетик. Хрін – це натуральний антибіотик, який має виражені бактерицидні та імуностимулювальні властивості. Дорослим рекомендується спиртова настоянка, а для дітей – вода з хроном. Вдихання парів тертого кореня допоможе запобігти зараженню вірусами і бактеріями. Крім того, хрін лікує головний біль. В цьому випадку ви можете використовувати його у вигляді примочок на чоло.

Ревматизм. Хрін також рекомендується для людей, які страждають на ревматизм або подагру. До чашки гарячого молока додайте одну або дві чайні ложки дуже дрібно натертого хрону. Цей напій п’ють натщесерце один або два рази на день. Лікування займає близько трьох тижнів.

Проблеми з апетитом. Якщо у вас немає апетиту, їжте хрін. Речовина, що надає пряного смаку хрону, збільшує секрецію шлункового соку і дає апетит людям, які страждають анемією або анорексією. Для більш вираженого ефекту, необхідно вживати хрін, змішаний з невеликою кількістю меду. Приймати по одній чайній ложці три рази на день за 15 хвилин до їжі.

Проблеми з пам’яттю. Хрін багатий вітамінами групи В, необхідними для функціонування нервової системи і покращення пам’яті. Він тонізує організм, знищує “поганий” холестерин, а також корисний для підтримки здоров’я шкіри і волосся.

Навіть найкорисніший і вітамінний продукт не можна вживати у великих кількостях, і це в першу чергу стосується хрону. Тому підходьте до лікування свідомо і не забудьте порадитися зі своїм лікарем!

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook