Хлібні тарілочки для супу і салату

Можна приготувати їх заздалегідь, добре зберігаються. У таких тарілочках особливо смакує суп-крем, суп-пюре.

Інгредієнти:
550 г борошна, 20 г манної крупи, 15 г дріжджів, 10 г солі, 320 мл теплої води, 50 г олії.

Змішати борошно з манною крупою, дріжджі розкришити між долонями і рівномірно розподілити по поверхні борошна. Додати сіль, воду, олію, замісити тісто. Виходить дуже еластичним.

Підібрати підходящий посуд (глибокі металеві або глиняні миски). Тісто поділити приблизно на 8 частин, залежно від того, якого розміру хочете робити тарілочки. Розкотити кола.

Духовку нагріти до 200 градусів. Миски перевернути догори дном, на денце покласти пергаментний папір, стінки змастити смальцем або олією. Викласти кола тіста. Залишити на 10 хв. Запікати 25-30 хв. Акуратно зняти хлібні тарілочки. Можна приготувати їх заздалегідь, добре зберігаються. У таких тарілочках особливо смакує суп-крем, суп-пюре.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook