Кухня Рецепти

Гарбузово-яблучна запіканка

Овочі, які підмерзли, не потрібно викидати. З них можна приготувати смачний соковитий десерт.

02.01.2017 14:00

Яблука (близько 2 кг) покладіть під гарячу воду на кілька хвилин. Розріжте на четвертинки, видаліть насіння і дуже легко, як панчоху, зніміть шкірку. Покладіть на деко, змащене олією, пересипте крихтами сухарів з білого хліба. Потім поставте гарбуз під гарячу воду на 10 хв. Зніміть шкірку. Заледенілу м’якоть розріжте великим ножем, вийміть насіння, поріжте і змішайте з яблуками. Додайте склянку журавлини і 4 ложки меду. Усе робіть швидко, щоб не розтануло. Деко поставте в теплу (30–40 °С) духовку і дайте постояти близько півгодини. Коли мед розтопився, яблука і гарбуз дали сік, перемішйте, додайте ще сухарів, щоб зв’язати рідину, і поставте запікатися на середньому вогні. Виймайте, коли утворилася скоринка.