Кухня Рецепти

Галицький сирник

Галицький сирник цікавий тим, що має дуже ніжну структуру, яка водночас гарно тримає форму під час нарізання.

02.11.2017 11:23

Інгредієнти:
500 г перетертого сиру, 4 яйця (відокремити білки від жовтків), 150 г цукру, 100 г масла, цедра лимона, жменя родзинок, 1 ст. ложка з чубком манки.

Глазур: 1 ст. ложка масла, 2 ст. ложки цукру, 2–3 ст. ложки жирної сметани, 2 ст. ложки какао.

Жовтки збити з цукром до однорідного стану. У великій мисці з’єднати сир, масло, родзинки, цедру і манку. Додати масу з жовтків, змішати міксером. В окремій мисці збити до густої піни білки, додати їх у сирну масу, акуратно змішати ложкою. Змастити форму маслом, вистелити змащеним папером, обсипати манкою. Вилити у форму сирну масу, випікати в розігрітій до 190 ºС духовці 50–60 хв, прикривши фольгою.

Охолодити у формі, перевернути на тарілку, полити глазур’ю (з’єднати всі інгредієнти, варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру). Поставити в холодильник на ніч.