Домашня ковбаса (рецепт для випікання або копчення)

Приготуйте - не пошкодуєте. Рецепт – універсальний і детально розписаний.

Усі пропорції чітко прописані. Тому навіть якщо ви готуєте таку ковбасу вперше, можете бути впевнені: все вдасться. 

Домашня ковбаса (рецепт для випікання або копчення)

Свинина і яловичина (2:1), сало (10–15% загальної ваги). На 1 кг фаршу: по 0,5 ч. ложки цукру і перцю, 1/4 ч. ложка мускатного горіха, 4–5 зубців часнику, 12–15 г солі.
1. М’ясо і сало дрібно порізати або змолоти на м’ясорубці з великими отворами, вимішати зі спеціями. Вимішувати, доки фарш не відставатиме від рук.

2. Очищені кишки вимочити у воді зі шматочком лимона, щоб не було запаху. Начинити кишки фаршем, зв’язати кінці.

3. Винести ковбаси у прохолодне місце на дозрівання на 4–6 год .

4. Коптити 2 год або запікати 1,5 год, поклавши на решітку, а під низ поставивши деко з водою.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook