плавлений сир

Домашній плавлений сир типу янтар: на бутерброди – люкс!

Один раз випробувавши цей рецепт, більше жодного разу не купувала плавлений сир. Бо цей вдається просто суперовим! Виходить сир схожий на "Янтар" - ідеальний на бутерброди!

Плавлений сир більше не купую – роблю сама! Вдається один в один, як магазинний. Навіть ще смачніший і абсолютно натуральний!

Домашній плавлений сир типу янтар

500 г сиру, 0,5 скл. молока, 2 ст. ложки масла, 0,5 ч. ложки соди, сіль, спеції.

  • Сир розтерти з содою, додати молоко і ретельно розмішати. Нагріти сир в неемальованій каструлі на малому вогні, постійно помішуючи.
  • Коли суміш почне поступово плавитися, додати масло і на бажання сіль або інші спеції. Постійно помішувати, поки сир повністю не розчиниться.
  • Ще гарячим розлити сир у баночки і поставити у холодильник на кілька годин.
  • Якщо сир після деякого часу нагрівання розшарувався (у центрі утворився згусток, а масло, молоко і сироватка відійшли), достатньо відцідити згусток, додати до нього ще трошки соди і продовжувати нагрівати. Сир поступово почне плавитися знову. У процесі плавлення порціями додавати всю рідину, що відшарувалася. Сир її поглине.
  • У готовий сир можна додати посіченої зелені, вичавленого часнику.

Радимо також інші рецепти домашнього сиру:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook