Кухня Рецепти

Домашній майонез – це швидше і дешевше, ніж магазинний. Рецепт

Проведіть експеримент: відправте чоловіка або дитину у магазин по майонез, а самі почніть готувати майонез власноруч. І побачите, що ви впораєтеся швидше. Ще й гроші заощадите.

26.06.2018 14:49

Домашній майонез

Для приготування майонезу треба: 1 яйце (дуже свіже, 1–3 дні, ретельно вимите), 200 мл рафінованої олії (скільки вбере), 1 ч. ложка оцту або лимонного соку, а також сіль, готова (1 ч. ложка) або суха (на кінчику ножа) гірчиця, перець.

  • Важливо: яйця і олія мають бути теплими (кімнатної температури)! Щоб нагріти яйце, його можна залити окропом і витримати 30 с або потримати під гарячою проточною водою.
  • У чашу для блендера вибити яйце і додати все, крім олії. 1–2 с збити блендером, а далі збивати, вливаючи олію тонкою цівкою.
  • Чим більше віллєте олії, тим густішим буде майонез. Залом весь процес збивання триває 10–20 с. Готово!
  • Такий майонез зберігається в холодильнику до 1 тижня.
  • Смак майонезу можна регулювати спеціями, додавати до нього часник, зелень, прянощі.
  • Якщо майонез вийшов надто густий, розмішайте його з ложкою холодної кип’яченої води.