Домашній «Лімончелло»

Цей напій жовтого кольору із лимонним смаком – візитівка Італії. Він популярний не тільки на батьківщині, а й добре відомий в усьому світі.

Інгредієнти:

5–6 лимонів середнього розміру, 0,5 л спирту (краще) або 0,7 л горілки, 500 мл бутильованої води, 300–450 г цукру.

Лимони ретельно промити, залити водою, додати у воду 1 ст. ложку соди і залишити мінімум на ніч. Насухо витерти, зрізати цедру – верхню жовту частину шкірки. Дуже важливо не зачепити білу м’якоть, інакше лікер буде гірким. Цедру скласти в трилітрову банку і залити горілкою. Щільно закрити капроновою кришкою. Настоювати 15–20 днів у теплому темному місці, щодня збовтувати.

Відтак відфільтрувати пожовклий спирт, цедру викинути. Приготувати сироп: у каструлю з підігрітою водою всипати цукор і варити до повного його розчинення, охолодити до кімнатної температури, влити у лимонний спирт, перемішати, герметично закрити і залишити на місяць. Потім профільтрувати через марлю, складену у 10 шарів, і розлити у пляшки. Настояти ще місяць. Можна пити. Подають «Лімончелло» дуже холодним у високих чарках, заздалегідь заморожених у морозилці.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook