Кухня Рецепти

Домашній коньяк на корі дуба, з шипшиною і глодом

Якщо коньяк, то тільки домашній! Ні грама хімії, тільки натуральні продукти: кора дуба, шипшина, глід, мед і спеції. Роблю зазвичай одразу 5 літрів!

23.08.2019 14:50

Домашній коньяк

1 л горілки (40°), 2 ст. ложки кори дуба, 10 шт. ягід сушеної шипшини, 40 шт. ягід сушеного глоду, 1 ст. ложка меду (цукру), 1 ч. ложка чорного чаю, 4 шт. сушеної гвоздики (тільки ніжка, без бутону), дрібка мускатного горіха, ванілін на кінчик ножа (на бажання).

Я беру відразу 5 л розведеного спирту до 40° (на виході буде 38°) і всі інгредієнти множу на 5. Кору дуба заливаю водою, даю закипіти і промиваю холодною водою (щоб звільнитися від дубильного ефекту). В ємність засипаю всі інгредієнти, заливаю горілкою і ховаю в темне місце на 25 днів. Перші дні перемішую кожен день до розтавання меду, потім кожні 5 днів. Проціджую, через вату – і напій готовий.

Рецептом поділився Олександр Ніверук