Домашні мюслі

Обзаведіться для цієї страви великою ємністю, з герметично прилягаючою кришкою і приблизно раз на тиждень виділіть півгодини на приготування смачного і корисного сніданку для всієї родини.

Обзаведіться для цієї страви великою ємністю, з герметично прилягаючою кришкою і приблизно раз на тиждень виділіть півгодини на приготування смачного і корисного сніданку для всієї родини. Можна комбінувати всі можливі сухофрукти, горіхи та злаки в будь-якій пропорції. Важливо обов’язково обробити інгредієнти: прогріти в духовці, вимити або обдати окропом, щоб в організм не потрапили шкідливі бактерії.

Домашні мюслі

Інгредієнти для приготування домашніх мюслів:
350 г вівсяних пластівців;
150 г білого кунжуту;
150 г родзинок (світлі і темні);
50 г кураги;
100 цукатів;
50 г фініків;
50 г в’яленого інжиру;
100 г гарбузового насіння;
100 г арахісу;
40 г апельсинового порошку;
150 г меду.

Спосіб приготування
Духовку розігріваємо до температури 200 градусів Цельсія. На сухе деко висипаємо вівсяні пластівці швидкого приготування, поміщаємо в духовку на 5-7 хвилин. Без уваги не залишаємо, щоб не пригоріли перемішуємо пластівці лопаткою. Виймаємо деко з духовки, духовку не вимикаємо!

Замість вівсяних, можна приготувати суміш з різних інших злаків – гречаних, пшеничних, житніх. Це смачно і корисно, так як кожен злак містить певний набір мікроелементів.

Окремо, на сковороді з товстим дном, обсмажуємо без олії насіння кунжуту. На їх підсмажування знадобиться всього 3-4 хвилини, як тільки трохи пожовтіють, знімаємо сковороду з плити, висипаємо насіння до пластівців.


Обсмажуємо насіння гарбуза, щоб вони прокалились, потрібно 5 хвилин. Родзинки і курагу кладемо обдаємо окропом, викладаємо на серветку, щоб вбралася волога. Курагу нарізаємо смужками, додаємо разом з родзинками і гарбузовим насінням на деко. Інжир і фініки мити не варто, ці сухофрукти зазвичай продають в упаковці, вони чисті. Дрібно ріжемо фініки та інжир, відправляємо до решти інгредієнтів.


Додаємо обсмажений арахіс і порошок з апельсинових або лимонних кірок, все перемішуємо, ставимо деко в гарячу духовку на 3-4 хвилини. Будемо сподіватися, що жар духовки нейтралізує мікроби, і наш сніданок стане стерильним.

Тепер перекладаємо гарячі мюслі з деко в миску. Розтоплюємо на водяній бані мед, виливаємо в миску, все разом добре перемішуємо, охолоджуємо при кімнатній температурі.


Залишається тільки перекласти готовий продукт в чисту банку з кришкою і корисний домашній сніданок готовий! До сніданку насипати в чашку приготовані з мюслі, додаємо дрібно нарізані шматочки фруктів або свіжі ягоди, поливаємо все молоком або йогуртом!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook