Кухня Рецепти

Домашні бургери. Рецепт пухнастого тіста для булочок і начинки

Найкращі бургери – домашні. Найкращі булочки для бургерів – спечені власноруч. Тримайте рецепт, подякуєте потім!

13.02.2019 16:16

Тісто на булочки для бургерів: 200 мл теплої води, 2,5 скл. борошна, 0,5 скл. олії, 1 ст. ложка дріжджів, 0,3 ч. ложки солі, 1 ч. ложка цукру.

Воду змішати з дріжджами і цукром, додати олію, сіль та борошно. Замісити тісто і залишити на 25 хв в теплому місці. Сформувати булочки, змастити яйцем, посипати кунжутом і випікати 10-15 хв при 180 градусах.

Начинки для бургера: котлети, пекінська капуста, цибуля, морква, маринований огірок, сметана, часник, спеції.

Булочку перерізати на половину і підсушити її частинки на сухій сковорідці 1-2 хв. Змастити нижню частину булочки сметанним соусом (сметану збити з 1 ст. ложкою гірчиці, 2 зубцями часнику, додати італійські трави), викласти листя салату або пекінської капусти), шматочок цибулі, нарізаної кільцями. Зверху викласти м’ясну котлету, змастити соусом, присипати морквою (тертою як на корейку), зверху тоненькі слайси маринованого огірка. Верхню частину булочки змастити соусом і викласти наверх.

Рецептом поділилася Ольга Остапенко