чкмерулі курка по-гузинськи

Чкмерулі (курка по-грузинськи): проста, але дуже смачна страва

Чкмерулі – дуже смачна страва грузинської кухні. Це курка, приготована у великій кількості вершкового соусу з ніжним ароматом часнику. Діти і чоловік завжди просять добавку!

Курка – найдоступніший вид м’яса. Але господині щоразу постають перед вибором: що смачного приготувати з курятини цього разу? У нас для вас є чудова ідея: чкмерулі, простими словами, курка по-грузинськи. Це дуже проста і водночас дуже смачна страва, а завдяки прянощам – неймовірно ароматна! 

Чкмерулі смакує з будь-яким гарніром: картоплею, кашею, макаронами. Окрім м’яса, під час приготування утворюється смачний соус-підлива. Вам сподобається курка у такому варіанті, неодмінно приготуйте!

Чкмерулі (курка по-грузинськи)

  • 1 курка, 1 ч. ложка хмелі-сунелі, 350 мл вершків (або жирного молока), 1 головка часнику, сіль, перець.

Курку розрізати уздовж по грудині, розкрити як книгу, покласти шкіркою догори і злегка відбити, поперчити, посолити з обох боків.

Посмажити до готовності на сковороді з обох боків, поклавши важки гніт і накривши кришкою. Смажити до повної готовності: при проколюванні найтовстішої частини має виділятися прозорий сік, а не рожевий. Готову курку порізати порціними шматками.

Часник потовкти у ступці. Налити молоко у казан, закип’ятити, додати часник, сіль, спеції, трохи жиру від смаження курки. Викласти курку, поставити у нагріту духовку, готувати ще 15 хв після закипання соусу.

Радимо також спробувати приготувати інші страви з курки за перевіреними рецептами від господинь:

  • Смачно і недорого: п’ять страв з курки на святковий стіл
  • Курка печена “По-генеральськи” на пиві. Шкірка рум’яна, а м’ясо соковите!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook