Кухня Рецепти

Бісквіт «Для шокоголіка». Без масла, сметани, яєць

Виходить великий пухнастий бісквіт. Його можна полити шоколадом й одразу їсти або перемазати кремом. А ще готовий корж можна заморозити.

21.02.2019 16:34

Бісквіт «Для шокоголіка»

1 скл. (250 мл) цукру, 3 скл. борошна, 1/2 скл. какао (кокосової стружки, мелених горіхів тощо), 3/4 скл. олії без запаху, 1 ч. ложка солі, 2 ч. ложки соди, 2 ст. ложки оцту, ванілін, 2 скл. холодної води.

Змішати сухі складники: борошно, какао, цукор, сіль, соду, ваніль. Змішати рідкі: воду, олію і оцет. Влити рідку суміш в суху. Змішати віничком до однорідної маси (збивати не треба). Тісто за консистенцією має бути, як сметана середньої густини.

Випікати 30–40 хв за температури 180–200 градусів. Або в мультиварці годину – 1 год 20 хв.

Відразу не діставати, відчинити дверцята, залишити на 15 хв. Охолодити.