Кухня Рецепти

Баклажанне віяло під сметанним соусом

Страва має розкішний вигляд і прекрасна на смак. Соковита й ароматна. Без м’яса, але ситна. Не соромно подати і до святкового столу.

04.09.2018 14:50

Баклажанне віяло під сметанним соусом

3 баклажани, по 2 помідори, картоплини і перчини, 1 цибулина, 5 зубців часнику, 100 г твердого сиру, 200 г сметани, 2 ст. ложки майонезу, сіль.

  • Порізати цибулю, картоплю, помідори, перець тонкими кільцями. Баклажани розрізати поздовж тонкими пластами, не дорізаючи до кінця, щоб утворилося віяло.
  • Приготувати соус із вичавленого часнику, тертого сиру, сметану і майонезу, щедро посолити. Можна додати улюблені спеції.
  • Між пластинами баклажанів викласти овочі, перекласти баклажани у деко, полити соусом. Запікати у розігрітій до 180 ОС духовці 40–60 хв. Готову страву посипати зеленню. Смакує холодною і гарячою.