Апельсинова цедра для прикрашання тортів та інших десертів

Таку цедру можна додавати не тільки у випічку (тісто, начинки, креми тощо), а й прикрашати нею десерти. Бо вона як декор має вишуканий вигляд.

Треба почистити апельсин “економним” ножем для чищення овочів або ножем для цедри. Зрізати тільки оранжеву частину шкірки, без білого шару (він гірчить). На ніч замочити у холодній воді, витерти паперовими рушниками і тонко нарізати соломкою. Зварити сироп із 1 скл. цукру і 0,5 скл. води. Додати цедру і варити 15 хв, помішуючи. злити рідину через сито (цей сироп можна використовувати для просочування бісквітів). Скласти у баночку, яка жільно закривається, і зберігати в холодтльнику. Робити цедру можна не тільки з апельсинів, а й лимонів, грейпфрутів, памело, світі.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook