Кухня Рецепти

Американський бісквіт

Такий бісквіт можна пекти у мультиварці. Готовий корж можна з’їсти, не розрізаючи на коржі, як кекс; змастити помадкою, варенням абощо.

28.07.2018 10:00

Американський бісквіт

Інгредієнти:
3 скл. борошна, 1,2–2 скл. цукру, 1 ч. ложка солі, 2 ч. ложки соди (або 3 ч. ложки розпушувача), 0,5 скл. какао, 3/4–1 скл. олії, 2 ст. ложки оцту, 1 п. ванільного цукру, 2 скл. холодної кип’яченої води (або кави).

Просіяти борошно, додати цукор, сіль, соду і какао й перемішати. Змішати олію з оцтом і водою. Влити рідку суміш у борошняну, перемішати до однорідної маси. Випікати в розігрітій до 170–180 °С духовці протягом 30–40 хв, перевіряти готовність зубочисткою. Можна пекти у мультиварці (приблизно 1 год + 20 хв на підігріві, не відкриваючи). Остудити у формі. Готовий корж можна з’їсти як кекс; змастити помадкою, варенням абощо.