Кухня Рецепти

Аджика з кабачків “Завжди мало”

Обов’язково спробуйте цю смачну аджику! Моя сусідка її готує вже кілька років. Півлітрова баночка на одну людину йде легко! А з хлібом, картоплею, вермішеллю… м-м-м-м!

18.07.2019 15:11

Інгредієнти: 3 кг кабачків, 500 г моркви, 500 гр солодкого перцю, 5 головок часнику, 1.5 кг помідорів, 2.5 ст. л. солі, 100 гр цукру, 2 ст. л. меленого перцю чилі, 200 гр соняшникової олії (рафінованої), 100 мл оцету (9%).

Всі овочі промити, пропустити через м’ясорубку (крім часнику), додати сіль, цукор, перець, олію, варити 35-40 хв. Додати роздавлений (подрібнений) часник і поварити ще 5 хв. Додати оцет, поварити пару хвилин і розкласти по банках. Закрутити, накрити до повного охолодження.

Розмелювати блендером не рекомендовано – виходить каша, а не “шматочки”. Вживати можна через 2 тижні, але найкращий смак виходить через місяць.

Любителям гострого: покладіть 6 головок часнику і майже 2,5 ложки меленого перцю чилі.