Кухня Рецепти

9 рецептів салатів, як у ресторані, але з доступних продуктів

Жоден святковий стіл не обходиться без салату. Тому ми постійно шукаємо нові цікаві рецепти, щоб вразити гостей. Щоб і красиві були, і смачні, і сучасні, і без дорогущих заморських продуктів. Ці рецепти салатів – саме такі!

05.02.2019 12:08

Салат «Казка»

150-200 г курячого філе, 100 г печериць, 2 яйця, кілька пірїн зеленої цибулі, 1 жменя волоських горіхів, 3 ст. ложки майонезу.

Яйця, філе і гриби (окремо) відварити, горіхи і цибулю дрібно посікти. Нарізати соломкою куряче філе, гриби і яйця і перемішати. Посолити, поперчити, додати горіхи, цибулю, заправити майонезом.

Салат «Шеф»

200 г телятини, 100 г стручкової квасолі, 100 г печериць, 1 перець солодкий, 3 ст. ложки майонезу, зелень, сіль і перець.

Вирізку нарізати тонкими пластинками і обсмажити з двох сторін до готовності. Квасолю і гриби відварити до готовності. Гриби розрізати половинками або четвертинками, перець – соломкою. Усе перемішати, посолити, поперчити, заправити майонезом і прикрасити зеленню.

Теплий салат з курячою печінко

500 г курячої печінки, 1 цибулина, 2 пучки листкового салату, сіль, перець, кріп, петрушка. Для соусу: 2 ст. ложки соєвого соусу, 0,5 ч. ложки меду, 1 ст. ложку кунжуту.

Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Додати курячу печінку і обсмажити все разом на вершковому маслі до готовності. Листя салату промити, обсушити, обрізати верхню частину і викласти на порційні тарілки. Нижню частину салатного листя нарізати. Приготувати соус, змішавши всі складники. Салатне листя перемішати з теплою курячою печінкою, викласти на тарілки, полити приготованим соусом, посолити, поперчити і посипати дрібно нарізаною зеленню.

Німецький салат

100 г шинки, 2 свіжих огірка, 2 яйця, 100 г сиру, 150 мл майонезу.

Шинку, огірки і сир нарізати соломкою. Яйця зварити і подрібнити. Усе перемішати і заправити майонезом.

Салат “Панський”

400 г вареної яловичини (охолодженої), 250 г маринованих грибів, 6 пір’їн зеленої цибулі, 1 солодка перчина. Для соусу: 2/3 скл. густої сметани або несолодкого йогурту, 1 ст. ложка хрону, 2 ст. ложки лимонного соку, сіль, перець.

Нарізати яловичину, перець і гриби тонкими смужками. Цибулю дрібно посікти, заправити соусом салат, акуратно перемішати.

Салат «Гніздечко»

200 г телятини, 4 яйця, 2 картоплини, 1 цибулина, 3 ст. ложки майонезу, сіль, спеції, зелень.

Картоплю, м’ясо і яйця відварити. Варені жовтки акуратно (щоб не розвалилися) відокремити від білків. Цибулю, м’ясо, картоплю і білки нарізати соломкою. Усе перемішати, посолити і заправити майонезом. Викласти салат на тарілку і надати йому форму гнізда. Всередину «гнізда» покласти нарізану зелень і жовтки яєць.

Святковий салат з кальмарів

300 г кальмарів, 2 картоплини, 1 морквина, 2 яйця, 2 солоні огірки, 1 цибулина, 0,5 б. горошку, 150 г майонезу, сіль, перець.

Кальмарів почистити від шкірки, опустити на 10 с у киплячу воду з лавровим листком і сіллю. Остудити. Зварити картоплю, моркву і яйця і нарізати соломкою. Кальмарів, солоні огірки і цибулю подрібнити. Додати зелений горошок, майонез, сіль, перець і все перемішати.

Салат з тунця

200 г тунця консервованого у своєму соку, 1 зелене яблуко, 1 стебло селери, 1 жменя волоських горіхів, 150 г майонезу, сік 1/4 лимона, сіль, цукор.

Розімяти виделкою рибу і збризнути лимонним соком. Яблуко нарізати скибочками, селеру і горіхи подрібнити. Усе перемішати, заправити майонезом і прикрасити зеленню.

Салат з копченою куркою

2 свіжих огірка, 4-5 шт. чорносливу, 2 варені яйця, 250 г копченої курки, 150 мл майонезу, 1 жменя кедрових або інших горіхів.

Курку, яйця і огірок нарізати соломкою, чорнослив подрібнити. Усе перемішати, додати горіхи і майонез і перемішати ще раз.