5 правил, як їсти мед

Думаєте, якщо мед – то ложками? У жодному разі! Ось як треба його їсти...

Мед – надзвичайно корисний продукт. Вміст вітамінів, органічних кислот, мікроелементів та інших корисних речовин робить його лідером серед натуральної їжі. Але вживати мед слід правильно. І ми розповімо, як саме.

Увага! Алергія

Мед – сильний алерген. Спершу слід переконатися, чи у вас нема алергії на продукти бджільництва.

1. Скільки їсти?

Добова норма меду для дорослої людини – 1-2 столові ложки. Цієї кількості достатньо для підтримки тонусу організму, зміцнення імунітету і отримання всіх необхідних корисних речовин. Максимальна доза споживання – 100 г на добу.

Протягом першого року життя дітям не рекомендується давати мед узагалі; дітям до 3-х років – ½ чайної ложки; дітям до 12 років – 1-2 чайних ложки на день. Вагітним жінкам слід споживати 1 столову ложку меду на день; людям, що страждають на цукровий діабет, – 1 чайну ложку на день; при дієті – 1-2 чайних ложки; людям поважного віку – 1-2 столових ложки. Зверніть увагу, що це максимальні добові дози. Перевищувати їх не радять.

2. До чи після їжі?

Бджолиний продукт слід вживати перед їжею. Найкраще робити це натщесерце, що дасть організмові необхідний заряд енергії. Якщо ж ви хочете вживати мед частіше, варто це робити це за 30-40 хвилин до їжі або через 2-3 години після. Споживання меду під час їжі ускладнить процес травлення.

А от його споживання в згаданих часових рамках навпаки поліпшить засвоєння поживних речовин. Не радять їсти бджолиний нектар на ніч, оскільки він бадьорить організм. Інша річ – тепле молоко з медом. Це поєднання забезпечує заспокійливий ефект.

3. Чи можна їсти мед щодня?

Не тільки можна, а й треба! Ваш організм буде збагачений усім необхідним спектром вітамінів, мінералів, мікро-і макроелементів. Особливо це актуально восени та ранньою весною. Регулярність також важлива: необхідно їсти продукт кожен день, але не перевищувати встановленої добової норми.

4. Чи можна розігрівати мед?

Бджолиний нектар не можна розігрівати до температури понад 40 градусів. Тоді він втратить більшу частину своїх корисних властивостей. Тому не рекомендується додавати його до гарячих напоїв. Напої з медом краще робити на основі теплої води.

5. Як правильно їсти мед? Звісно, найліпше їсти мед у чистому вигляді. Ще одна ефективна для здоров’я альтернатива – медова вода: 1-2 чайних ложки бджолиного нектару на склянку теплої води. Також можна додати кілька крапель лимонного соку та пити один-два рази на день.

За матеріалами

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook