12 порад від Джеймі Олівера, які зроблять з вас шеф-кухаря

А ви знали, що у «душеному» лимоні більше соку?

Джеймі Олівер – неабиякий талановитий шеф-кухар з Великобританії. Він є автором багатьох кулінарних бестселерів і брав участь у величезній кількості гастрономічних шоу. Ці кулінарні поради легендарного Джеймі Олівера допоможуть вам стати шеф-кухарем.

  • Коли ліпите котлети, постійно змочуйте руки водою, щоб сире м’ясо не прилипало до долонь.
  • Якщо не можете знайти який-небудь інгредієнт, пропустіть його або замініть. Все одно буде смачно!
  • Якщо перед випіканням покласти на рибу тонкі шматочки жирного копченого бекону, вона набуде приємного аромату.
  • Щоб забрати зайву вологу з картоплі, злийте воду і накрийте каструлю рушником або газетою, які поглинуть зайву рідину.
  • Щоб видавити з лимону більше соку, покачайте його по столу, трохи натискаючи, а потім витискайте сік.
  • Щоб легко і швидко видалити кісточки з оливок, роздушіть їх на столі дном миски.
  • Щоб трави віддали більше аромату і соку, роздушіть їх в ступці і збризніть оливковим маслом.
  • Ядра кісточок абрикоса додадуть салату смаку амаретто, мигдалю.
  • Лимонну цедру намагайтеся зрізати якомога тонше маленьким гострим ножем, не захоплюючи білого шару.
  • Додавайте до страв ананас, якщо вам треба позбутися зайвої жирності.
  • При смаженні м’яса всипте столову ложку борошна – м’ясо вкриється хрумкою скоринкою.
  • Щоб за допомогою лише ножа отримати часникову масу, придушіть дрібно нарізаний часник ножем і не забудьте додати сіль, яка буде добрим абсорбентом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook