Зелені помідори з часником і аджикою
5-6 кг зелених, бурих помідорів, 200 г часнику зубцями, 1-1,5 кг червоних помідорів великого розміру, солодких, соковитий, 6-7 стручків свіжого червоного гострого перцю довжиною 10 см, 125 г оцту (9%), краще яблучного, сіль (2 ст. ложки в маринад, 125 г для засолювання помідорів), 150 г рафінованої олії, 1 пучок кропу, 2,5 л холодної очищеної води, 1 корінь хрону (можна замінювати його на саліцилову кислоту).
Ретельно промити зелені, бурі томати, видалити непотрібні частини корінців, нарізати часточками.
Сіль на розсіл необхідно розчинити у воді, залити цим підготовлені овочі. Наполягати 2 години.
Для маринаду нарізати, змішати часник, пекучий червоний перець, зелень, стиглі помідори, хрін, оцет.
Коли зелені томати настоятися у воді, їх потрібно злити, а потім, не просушуючи, залити маринадом.
Після перемішування всіх овочів з рослинним маслом, суміш розкласти в літрові банки, додатково не гасити, закрити капроновими або залізними кришками.