4 яблука (приблизно), 300 г цукру, 1 білок, 1 п. (8 г) агар-агару, 75 г води.
Яблука потерти і протушити до м’якості. Можна додати ягід для кольору. Перетерти через сито. Відміряти 120 г пюре. Додати до нього 100 г цукру, варити до розчинення цукру. Охолодити! Пюре з цукром має бути 180 г.
Приготувати сироп: 1 п. агар-агару (8 г), 75 г води, 200 г цукру.
Тепер потрібно робити два процеси одночасно: збивати на великій швидкості холодне фруктове пюре + 1 холодний білок і тим часом варити сироп до тонкої ниточки.
Потім вливати сироп в пюре. Збивати до густих піків. Викласти на пергамет або силіконовий килимок, залишити підсохнути на 12 год, склеїти половинки (денця зефірок залишаються липкими, тому гарно липнуть один до одного). Можна посипати цукровою пудкою.
Виходить 40 половинок.
Рецептом поділилася Галина Охмат