Заварний молочний хліб “Хоккайдо”
- Заварка танг-жонг: 100 мл молока, 20 г борошна, 10 г масла.
- Тісто: 150 мл молока, 2 ст. ложки цукру, 15 г дріжджів пресованих, 400 г борошна, 1 яйце, 1 ч. ложка солі.
- Крім того: 1 яйце, масло або олія.
Заварка: молоко з борошном на маленькому вогні, постійно помішуючи, прогріти до загустіння. Зняти з вогню, додати масло, розмішати і охолодити.
Тісто: дріжджі і цукор розвести у теплому молоці, додати яйце, сіль, борошно, заварку, вимісити 10 хв. Тісто накрити і залишити на 1,5-2 год.
Прямокутну форму змастити маслом і притрусити борошном(в мене олія).
Тісто обім’яти, розділити на 3 частини. Кожну частину розкотити і скрутити рулетиком, як на фото. 3 рулетики скласти у форму, накрити і залишити на 1 год.
Хліб змастити збитим яйцем, випікати при 170-180 градусів 30-40 хв.
Тетяна Мельничук готувала за рецептом Вікторії Попін
Спробуйте також приготувати:
- Смачний і пухкий хліб з льоном
-
Домашній молочний хліб з хрумкою скоринкою і ніжною м’якушкою
Post Views: 54