Якщо замерзли. 10 напоїв, які виганяють застуду з організму

Застуду допоможе прогнати чай. Але не простий, а особливий.

Замерзли? Відчуваєте, що можете застудитися? Не гайте часу: швиденько заваріть велику чашку чаю! Але не простого, а особливого, протизастудного.

1. Молочно-імбирний чай. Змішати 30–40 г порізаного кореня імбиру, по 2 скл. води і молока, 2 ст. Ложки чорного чаю, 3–4 ст. ложки цукру, довести до кипіння, вимкнути вогонь, настояти 10–20 хв. Випити і під ковдру! Чудово зігріває!

2. Банановий гарячий коктейль. Банан перемолоти на пюре, залити 1 скл. Гарячого молока, на малому вогні довести до кипіння, пити гарячим або теплим. Можна додати какао, мед, масло. Напій не тільки відганяє застуду, а й допомагає при кашлі, навіть сильному.

3. Шипшиновий чай. Шипшина – найбагатше джерело вітаміну С. Подрібнені сухі плоди шипшини (3 ст. ложки) залийте 0,5 л окропу і залиште в термосі на ніч. Вранці процідіть і пийте по 0,5 скл. 4 рази на день за 30 хв до їди.

 

4. Морс журавлинний або брусничний. Журавлина і брусниця мають унікальні бактерицидні властивості. Для приготування морсу розітріть ягоди з цукровим піском (3:1). 2 ст. ложки суміші залийте 0,5 л теплої води.

5. Гаряче молоко з мінеральною водою. Якщо у вас з’явився кашель, приготуйте гаряче молоко з водою «Боржомі». Напій сприятиме відходженню мокротиння.

6. Молоко з часником. Це екстрений засіб допоможе вам стати на ноги за одну ніч. У тепле молоко потрібно додати 10 крапель соку часнику і випити на ніч.

7. Компот із сухофруктів має загальнозміцнювальну дію. Сухофрукти ретельно помийте. Спочатку варіть яблука і груші до м’якості, потім додайте курагу і чорнослив, на насамкінець – родзинки. У готовий компот можна додати сік лимона або апельсина, мед.

8. Імбирний чай з лимоном зміцнить імунітет, підвищить вашу працездатність. 1 скл. Окропу залити 1 ч. ложку кореня імбиру, настояти 15 хв, додати по 1 ст. ложці меду і соку лимона, дрібку кориці.

 

9. Глінтвейн. Чудовий засіб проти застуди та просто смачний, корисний, зігріваючий! Змішати прянощі, цедру апельсина і 100 мл води, довести до кипіння, настояти 10 хв, процідити. Нарізати апельсин кружечками. Змішати вино, відвар, цукор і шматочки апельсина. Все довести до кипіння, але не кип’ятити! Можна додавати також мед, яблука, родзинки.

10. Ромашковий чай. Ромашка – м’який протизапальний засіб. Взяти по 1 ч. ложці квітів ромашки і липи, залити 1 скл. окропу, настояти 20 хв, процідити. Пити по 1/3 скля. 3 рази на день до їди. Можна додати мед.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook