Якщо ви маєте власну ділянку, то ви точно знайомі з мокрицею. Її майже не можливо повністю знищити, адже одна рослина дає близько 15 000 насіння, яке може зійти навіть після 20 років. З неї можна приготувати різноманітні корисні напої. Мокриця часто стає лікарською сировиною. Її сушать при температурі максимум 40 градусів та зберігають не більше двох років у скляній або дерев’яній тарі.
Ми розповімо вам як приготувати з мокриці 3 цілющих напої: сік, настій та відвар.
Важливо! Обережно та уважно збирайте мокрицю, адже є багато шкідливих та навіть отруйних рослин, які дуже схожі на мокрицю.
Сік
З зібраної та промитої мокриці треба вичавити сік та вживати його по 1 ч. л. 4-6 разів на день додавши натурального меду.
Настій
Подрібніть мокрицю (повинна бути 1 ст. л.) та додайте 1 склянку окропу. Залиште суміш настоятись на пів години. Процідіть настій за допомогою марлі та вживайте третину склянки 3 рази в день перед прийом їжі.
Відвар
Візьміть 2 ст. л. подрібненої мокриці та додайте до неї 2 склянки гарячої води. Прокип’ятіть пів хвилин за допомогою водяної бані. Процідіть та вживайте 3 рази на добу по четвертині склянки.
Ще декілька корисних народних рецептів:
При подагрі та ревматизмі
До 5 мл соку мокриці додайте мед та вживайте 4 рази на добу.
Для відновлення очної рогівки
Зробіть відвар за вказаним вище рецептом та закапуйте його в очі 4 рази на день по 2-3 краплі.
Від пухлин та забоїв
На уражену ділянку накладіть трав’яний компрес та залиште на ніч.
Розчин з протизапальною властивістю та сечогінним ефектом (судинорозширювальний)
Вживайте третину склянки 3 рази на добу.
Важливо! Вживання мокриці має деякі протипоказання: алергія, гіпертонія, вегетативні розлади.