Як розрахувати кількість продуктів для торта, якщо маєте форму іншого розміру

Так часто буває: у рецепті вказані продукти для торта із розрахунку на форму діаметром 18 см, а у вас, наприклад, форма 23 або 26 см. Скільки ж продуктів потрібно, у скільки разів збільшити пропорцію? Як вирахувати, скільки інгредієнтів потрібно на торт певного розміру, - радить кондитер.

Цією формулою розрахунку продуктів для тортів різного діаметру користуються кондитери. Нею поділилася у дописі Юлія Вафелька. Щоб з’ясувати необхідну кількість продуктів для тортів різних діаметрів, треба поділити квадрати цих діаметрів (d – діаметр):

 (d (вашої форми) х d (вашої форми)) / (d (форми у рецепті) х d (форми у рецепті))

“Якщо, до прикладу, в рецепті вказані продукти для торта діаметром 18 см, а нам потрібно спекти торт розміром 26 см, тоді треба (26х26)/(18х18). Виходить приблизно 2,1. Тобто інгредієнти потрібно збільшити у 2,1 рази, зробити орієнтовно подвійну порцію.

Ще один приклад. Якщо маємо форму 28 см, а продукти у рецепті вказані для форми 18 см. Тоді: (28х28)/(18х18) виходить 2,41. Тобто пропорції інгредієнтів для форми 28 см треба збільшити в 2,4 рази”.

 

Також можна скористатися таблицею.

Як приготувати рулети з візерунками

Замість яєць – аквафаба. Що це і як приготувати

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook