1 варіант
Яйце (знадобиться тільки шкаралупа, вміст можна використовувати в інших продуктах, зокрема, для випікання пасок) – 3-4 штуки. Желатин (1 пакетик) і сироп для приготування желе (хоча на пакетику з желатином є інструкція щодо приготування желе). Сироп краще зробити різних кольорів.
Обережно пробити в шкаралупі яйця з допомогою голки маленький отвір, вилити вміст яйця (яке можна використовувати для приготування інших страв). Шкаралупу промити й дати висохнути. Приготувати желе (зробити його густішим, ніж зазвичай) і залити його у шкаралупу.
З апельсинової та лимонної шкірки зробити “соломку”. Викласти на пласку таріль гіркою, сформувати “гніздо”. Акуратно очистити отримане “яйце” від шкаралупи, і викласти на “гніздо”. Для приготування желе керуйтеся інструкцією на пакетикові з желатином.
2 варіант
Замість сиропу використовуйте бульйон. Додавайте моркву, зелень, кукурудзу, горошок, креветки та ін.
Гарячим залийте в підготовану (дивіться 1 варіант) шкаралупу, остудіть і дайте як слід застигнути. Для “гнізда” використовуйте зелень, листя салату.