Ягідні мафіни з кремом “Пломбір”
- Мафіни: 150 мл молока, 100 г олії, 1 яйце, 200 г цукру, 250 г борошна, 1/2 ч. ложки соди, 1 п. ванільного цукру, 200 г ягід (у мене чорниці з морозилки).
Олію, яйце, молоко змішати вінчиком до однорідності. Збивати не потрібно. Усі сухі інгредієнти змішати окремо. До сухої суміші влити рідкі інгредієнти, розмішати. Ягоди притрусити борошном і акуратно перемішати. Лопаткою обережно ввести в тісто. Я пекла у паперових корзинках, вставлених у силіконову форму. І випікати при 180 °С приблизно 30 хв. Виходить 12 штук.
- Крем: 500 мл сметани, 3 яйця, 3 ст. ложки борошна, 200 г цукру (можна регулювати до смаку), 400 г масла, 1 п. ванільного цукру. Крему якраз вистачає на 1 порцію мафінів.
У каструлю з товстим дном висипати сметану, цукор, борошно, яйця. Вінчиком вручну добре перемішати, щоб не було грудочок. Поставити на вогонь і безперервно помішувати, доки буде можна. Тоді зняти з вогню, взяти міксер і на малій швидкості збивати заварну масу, щоб розбити грудочки. Перекласти цю масу в холодну посудину, накрити харчовою плівкою впритул і залишити охолонути.
Масло збити до пишної маси і в декілька етапів ввести охолоджену заварну частину. Продовжувати збивати. Крем ідеально тримає форму. За бажанням можна додати барвники. Вибрати бажану насадку і кондитерським мішком прикрасити мафіни.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Радимо також приготувати:
- Шоколадні мафіни, смачні без крему
-
Кекси-мафіни на кефірі. Рецепт простий, а виходить смакота!
Post Views: 62