Яблучний штрудель
1 тонкий вірменський лваш (2 великі прямокутні листки). Начинка: 6 великих яблук, 100 г родзинок, 100 г волоських горхів, мелений імбир, кориця, кардамон (улюблені прянощі). Карамель: 50 г масла, 100–150 г цукру.
Яблука почистити від шкірки порізати пластинками завтовшки 2-3 мм, шматочки мають бути не більше 2Х2 см. На сковороді з тефлоновим покриттям розтопити масло з цукром, додати яблука, перемішати, тушкувати 5–7 хв на великому вогні, помішуючи (яблука не мають зваритися, їх треба тільки припустити). Злити зі сковороди сік, що утворився. Яблука скласти у миску, додати подрібнені горіхи, запарені родзинки, спеції, перемішати. Рівним шаром викласти яблука на лаваші, згорнути рулетом. Зверху змастити соком, який злили від тушкованих яблук. Змащувати кілька разів (3-4) упродовж випікання, бо краї і верх буде підсихати. Можна штрудель накрити тонкими пластинами апельсина. Випікати при 180 ОС близько 20–25 хв (до зарум’янення). Дістати з духовки, накрити рушником, витримати 20 хв (щоб розм’як), а тоді їсти.