Високий цукор? Проблеми з печінкою? Готуйте салат і чай з листя кульбаби

А ви знаєте про користь кульбаби? З неї готують не тільки цілющий чай, а й роблять вітамінні салати і варять чай, який допомагає лікувати захворювання.

Молоді листочки кульбаби багаті на різноманітні вітаміни, зокрема С, Е, В1, каротин і мінеральні солі заліза, фосфору, магнію, кальцію. Тому з листочків травниця Віра Карась з Волині радить готувати корисні й дуже смачні салатики.

Для цього зірвані листочки слід залити водою, в якій попередньо розвести столову ложку солі. Залишити на 30-40 хвилин, а тоді відтиснути і дрібно порізати. Додати дрібно порізані варені яйця, спеції, заправити майонезом – вітамінний смаколик готовий.

«Цей салат нормалізує рівень цукру в крові, – розповідає травниця. – А ось тим, у кого проблеми з печінкою, раджу робити такий салатик.

100 грамів листя на півгодини замочити в сольовому розчині, тоді дрібно порізати, додати редиску та зелену цибульку. Заправити олією і, смакуючи, очищувати печінку.

З молодого листя, яке рвуть ще до цвітіння, можна приготувати вітамінний салат, який збуджує апетит та оздоровлює кров. Також його їдять за недокрів’я.

Ще листя можна кришити по чотири-п’ять штук в суп, коли дошкуляє печія.

Окрім цього, листочки кульбаби обов’язково сушу. Адже вони напрочуд корисні при діабеті. Хворим на цю недугу потрібно столову ложку подрібненого листя залити склянкою окропу, настояти, процідити й випити протягом дня.

До речі, вчені довели, що настої, чаї з кульбаби омолоджують організм, запобігають процесам старіння. Також вони допомагають при відчутті важкості у шлунку та при накопиченні газів».

Джерело

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook