Високий та пухкий сирно-кокосовий кекс
200 г борошна, 100 г крохмалю, 100 г кокосової стружки, 2 ч. ложки розпушувача, 4 яйця, 150 г цукру, 100 г масла, 250 г домашнього жирного сиру, 1 ч. ложка ванільного або лимонного екстракту (я давала ванільний цукор), цедра лимону.
Для глазурі: 1 скл. цукрової пудри, 1 ст. ложка рому, 3-4 ст. ложки окропу, цедра лимона (все разом вимішати перед самим нанесенням).
Борошно, крохмаль, кокосову стружку, цукор і розпушувач змішати у глибокій мисці.
Сир протерти через дрібне сито (я розбила блендером) і додати до сухих інгредієнтів.
Яйця збити з розтопленим маслом, додати екстракт та цедру і вилити до решти інгредієнтів, збити все разом до однорідної консистенції. Пекти 50 хв при 170 ОС.
Коли остигне, змазати глазур’ю та посипати цедрою. Взагалі, прикрасити можна, хто як собі забажає.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 25