Вишні у своєму соку без цукру
Вишні без кісточок.
Банки помити, простерилізувати. Я роблю це в духовці: вимиті мокрі банки і кришки (я беру такі, що загвинчуються) ставлю на решітку в холодну духовку, розігріваю її до 150 ОС, стерилізую банки 0,5 – 10 хв, 1 л – 15 хв. Помиті вишні без кісточок щільно накладаю в банки, накриваю нещільно кришкою і знову ставлю в духовку (холодну або теплу, не гарячу), доводжу температуру в духовці до 120 ОС і стерилізую 20 хв (1 л), 15 хв (0,5 л). Можна також стерилізувати у каструлі з водою, але в духовці мені швидше і простіше. Далі закрутити, перевернути і вкутати до повного остигання. Зберігати в прохолодному місці.
Банки виходять заповнені по плічка. Можна взяти одну банку і досипати в інші, але я так не роблю. Вишні виходять смачні, якщо у випічку – можна підсолодити безпосередньо перед приготуванням кому як подобається.
Спробуйте також приготувати: