Маринад для соковитого шашлику
Головна запорука смачного і соковитого шашлику – свіже м’ясо, найкраще – ошийок, з прожилками сала. Розморожене м’ясо не підходить, бо воно при таненні втрачає вологу – і шашлик буде сухим. М’ясо потрібно різати великими шматками, щільно нанизувати на шампур! Смажити над вугіллям, не пересушити! Під час смаження поливати пивом або вином!
Маринувати можна різними способами. Якщо шашлик треба приготувати завчасно, за кілька годин, то м’ясо треба підсолити (трішки, інакше пустить сік, солити треба безпосередньо перед смаженням), посипати перцем і перемішати з дрібно тертою цибулею (її треба дати багато, на 1 кг – 4-5 цибулин).
Якщо сумніваєтеся у якості м’яса, що може бути жорстке, на ніч залийте його сильногазованою водою, щоб покрила, додайте терту цибулю і спеції, закрийте щільною кришкою. Посолити перед смаженням.
А якщо шашлик треба замаринувати дуже швидко і якщо ви хочете, щоб він 100% вийшов м’яким і соковитим, додайте до м’яса 1 терте ківі, перець, спеції. За 30 хв можна смажити. Довше 2 год тримати не можна, бо м’ясо розм’якне надто сильно. Перед смаженням посолити. М’ясо буде м’якесеньке!
Читайте також:
-
Навіщо потрібна пачка солі на пікніку з шашликом. Цікавий лайфхак!
-
Як вибрати шампури для шашлику