помідори і сливи

В’ялені помідори і сливи – детальний перевірений роками рецепт

Щороку готую в'ялені помідори та сливи. Вони дуже смакують з сиром, м’ясом, до зелених салатів, піци, у вигляді закуски на святковий стіл. Брускета з в'яленими помідорами - це ммм...

В’ялені помідори та сливи

  • Помідори беру «сливки» краще невеликі. Сливу беру «угорку», щоб була щільна та добре відходила кісточка. Спеції: «прованські трави», фіолетовий базилік (він надає неймовірного смаку), часник, сіль з травами (вже готову купую).
Помідори, сливи вимити, добре висушити від зайвої вологи. Нарізати навпіл. Решітку від духовки застелити пергаментом покласти помідори та сливи, посолити трішки.
Духовку нагріти до t 100. Сушити з привідкритими дверцями два вечора по 2,5-3 години. Можна сушити в один захід близько 5 год. Коли помідори перестануть виділяти сік – готові, але важливо не пересушити, бо будуть одні шкірки. Менші помідори сушаться швидше, то я виймаю раніше, по краях також швидше, отже потрібно стежити час від часу.
В олію додати трішки солі, злегка підігріваю.
Охолоджені помідори/сливи складати в стерилізовані баночки, – посипати травами, нарізаний часник – олія, сливи – посипати травами – нарізаний часник – олія, так чергувати, заповнюючи стерилізовані баночки до верху, помідори/сливи мають бути повністю покриті олією.

Поради господині

  • Даю добу постояти при кімнатній температурі, тоді ставлю в холодильник.
  • Олію беру 50/50 оливкова, олія без запаху.
  • Олією, що залишається від помідорів, заправляю салати, даю до м’яса, додаю у хлібне тісто.

Рецепт і фото Тетяни Петришиної

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook