Варення з ревеню з корицею
1 кг ревеню, 1,2 кг цукру, 300 г води.
Ревінь почистити, нарізати шматочками 1,5-2 см, бланширувати у киплячій воді 1-2 хв і залити киплячим сиропом із води і цукру, виготовленим з половини норми цукру. Після повного охолодження додати шматок кориці (якщо мелену, то зав’язати у складену в декілька шарів марлю) і варити 5 хв. Потім сироп злити, додати до нього решту цукру, варити до повного його розчинення. У готовий сироп опустити підварені шматочки ревеню і уварити до готовності (щоб ревінь зм’як, але не розварився). Перед укладанням в банки корицю вийняти! Банки і кришки мають бути стерилізовані.
Маленька порада: ревінь варто заготовляти, поки температура повітря до 20 градусів. При вищій температурі він набирає кислоти. Його зрізають і підгортають, другий урожай збирають в серпні.
Рецептом поділилася Тетяна Карп’як