Кухня Рецепти

В’ялене м’ясо

Замаринувати, посушити — і готове м’ясо можна зберігати місяць. А в холодильнику воно не втратить смакових якостей ще довший час.

28.01.2017 14:49

Інгредієнти:
500 г нежирної свинини або телятини, 4 ст. ложки соєвого соусу, 0,25 ч. ложки чорного перцю, 2 зубці часнику, 0,5 ч. ложки солі, 1 ст. ложка імбиру (тертого або сушеного), 1 ст. ложка карі.

М’ясо підморозити і порізати тонкими пластинами (2–4 мм), змастити маринадом (сумішшю всіх спецій), поставити у холодильник на 6–8 год. Викласти в електросушарку, застеливши піддон папером. Через 4 год перевернути. Загальний час сушіння 6–8 год. М’ясо готове, якщо воно пружне, гнеться і не ламається. Сушити можна також у духовці: розвісити шматочки на решітку, сушити 4–6 год за 50 ОС. Можна готувати у два етапи. Можна зберігати до 4 тижнів за кімнатної температури або довше у холодильнику.