Усього за хвилину: 4 способи, як перевірити масло на натуральність

Споживайте лише якісні та корисні продукти. А ось як перевірити масло!

Знайти сьогодні справжнє вершкове масло – завдання не з легких. Адже під етикеткою з написом “вершкове” найчастіше криється дешевий спред. Це означає, що в ньому тваринний жир практично повністю замінений на рослинний.

Тож, замість того, щоб щоразу переплачувати за неякісний продукт, краще його один раз перевірити. Тим паче, що це можна зробити в домашніх умовах.

У воді

У натуральному маслі рослинні домішки недопустимі, тоді як 75% спреду складає саме рослинний жир. І виявити підробку просто: у склянку з окропом опустіть шматочок масла і уважно спостерігайте. Якщо масло повільно розчиняється у воді, забарвлюючи її у молочний колір, а жировий прошарок на ньому не піднімається на поверхню – продукт вершковий. Якщо ж масляна консистенція одразу ж спливає, моментально відшаровується і не забарвлює рідину – перед вами спред.

У каструлі

Важливими компонентами вершкового масла вважаються сухі речовини. Аби перевірити, чи не замінили їх штучними компонентами, треба нагріти шматочок продукту і довести до кипіння. Вже за кілька хвилин ви помітите, що у розчині з’являються чорні шматочки, які осідають на дні. Виявляється, що більше таких шматочків відшаровується від масляного розчину, то більше причин вважати, що масло натуральне.

У морозилці

Якщо такі експерименти вам не під силу – є ще простіший спосіб. На годину покладіть масло у морозилку. Потім дістаньте і спробуйте намастити його на хліб. Якщо ви з легкістю це зробите – будьте певними: перед вами маргарин або спред. Адже натуральне вершкове масло після такого охолодження стає крихким.

У сковороді

Крім того, неякісне масло може містити завищений вміст вологи. Перевірити це не складно, просто киньте шматочок масла на розігріту сковорідку. Спред моментально почне шкварчати і стріляти у всі боки.

І наостанок, запам’ятайте, справжнє масло не може мати жирність менше за 82%. 

За матеріалами

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook