Цибулевий суп з капустою та лимоном
Інгредієнти: 10 цибулин (середнього розміру), 0.5 кг капусти, 100 мл соняшникової олії, 1 морквина, 1 л води, 3 ст. л. пшеничної муки, 1 скибочка лимона, сіль, перець, лавровий лист, кріп.
Приготувати продукти. Цибулю різати маленькими кубиками, капусту нарізати соломкою, моркву натерти на дрібній тертці. Взяти каструлю (бажано з товстим дном). Нагріти в ній олію, залишивши пару ложок для обсмажування борошна. Обсмажити на олії цибулю, постійно перемішуючи. Не можна допускати, щоб цибуля підгоріла! Обсмажити лише до прозорості і легкої золотистості.
Залити цибулю водою, довести до кипіння, додати капусту, перемішати, знову довести до кипіння, додати моркву, лавровий лист, перець і сіль за смаком. Довести до кипіння і варити до готовності на повільному вогні під кришкою.
На сковорідці розігріти пару ложок олії і, постійно помішуючи, обсмажити борошно до характерного запаху смаженого горіха. Додати борошно в суп, перемішати, довести до кипіння і зняти з вогню. Залишити суп настоятися ще хвилин 5.
При подачі посипати дрібно нарізаним кропом і додати сік дольки лимона в кожну тарілку. Лимонний сік сильно змінює смак супу, робить його більш цікавим і з легкою кислинкою.