“Трухлявий пень”
- Форма 20Х30. Об’єм склянки – 250 мл.
- 1 скл. джему (будь-якого), 2 яйця, 1 скл. кефіру, 1,2-2 скл. борошна, 2 ч. ложки соди.
- Крем: 0,5 л молока, 2 ст. ложки крохмалю без чубка, 2 ст. ложки борошна без чубка, 7 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 300 г масла.
Коржі
Яйця збити з цукром вінчиком. Змішати джем із кефіром та содою до однорідності, об’єднати обидві маси, вимішати до однорідності. Вилити на деко, змащене маргарином, випікати при температурі 180 градусів 25 хвилин. Дати остигнути повністю, поділити на 4 частини, просочити сиропом.
Крем
Борошно, крохмаль, цукор, ванільний цукор, змішати до однорідності. Молоко довести до кипіння та тонкою цівкою додати поетапно сипучу масу, варити при слабій температурі, постійно помішуючи до загустіння. Накрити харчовою плівкою в контакт, дати остигнути до кімнатної температури. Вершкове масло кімнатної температури збити, постійно додаючи заварну масу, все це збити до пишності.
Змастити всі 4 коржі кремом, посипати обрізками з коржа.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 35