Торт “Жіночі примхи”
Форма 20Х35 см. Об’єм склянки – 250 мл. На 1 корж: 1 яйце(я давала 2, бо були маленькі), 1/2 скл. цукру, 1/2 скл. сметани, 1/2 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
До 1 коржа додати 1/2 скл. родзинок, до 2 коржа – 1/2 скл. дрібно порізаних горіхів, до 3 коржа – 1/2 скл. дрібно порізаного чорносливу, до 4 коржа – 1/2 скл. сухого маку (я не молола). Спекти 4 коржі, щоразу окремо на кожен замішуючи тісто.
Яйця збити з цукром, додати сметану, борошно з розпушувачем, вкінці домішати родзинки (горіхи, чорнослив, мак).
Форму застелити пергаментом, змазати маслом. Пекти 15-20 хв, орієнтуєтесь по своїй духовці, я пекла десь 17 хв при 180 ОС.
Заварний сметанний крем: 3 яйця, 200 г цукру, 3 ст. ложки борошна, 1 п. ванільного цукру, 450 г сметани (20%), а також 300 г масла.
Яйця, цукор, борошно, ваніль, сметану збити міксером і заварити на вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Як остигне збити з маслом.
Коли коржі вистигнуть, перекласти кремом і прикрасити.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 42