Торт «Загадка»
1 тісто: 6 яєць, 250 г цукру, 4-5 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки какао, 0,5 п. порошку до печива.
Яйця збити з цукром. Борошно вимішати з какао і порошком до печива. Борошно з’єднати з яйцями. Тісто вилити у форму і пекти 25-30 хв. при 180 градусів. Корж розрізати на дві частини і просочити.
2 тісто: 170 г борошна, 100 г маргарину, 2 жовтки, 100 г цукру, 0,5 п. порошку до печива, 0,5 кг чорносливу, 2 білки, 100 г горіхів.
З’єднати усі інгредієнти, крім чорносливу, горіхів, та білків, вимішати тісто і викласти на лист. Зверху на тісто викласти порізаний чорнослив і залити збитими з цукром білками. На верх висипати порізані грецькі горіхи. Випікати 10 хв. при 180 градусів, а далі зменшити температуру до 150 градусів, щоб підсушилися білки.
Крем: 500 г масла, 1 банка згущеного молока, 0,5 скл. міцної кави.
Масло збити зі згущеним молоком і додати каву, знову збити. Зібрати торт: темний корж змастити кремом, викласти корж з горішками, перемазати кремом і знову викласти темний корж. Прикрасити торт.