Торт “Три шоколади”
Форма 26 см (може бути більша, бо торт виходить заввишки 9 см)
Бісквіт можна спекти за вашим рецептом. Ось мій: 3 яйця, 1 скл. цукру, 5 ст. ложок кип’яченої гарячої води, 5 ст. ложок борошна, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача.
Для шоколадного мусу: 2 п. чорного шоколаду (плитки по 90 г, “Рошен” або “Корона”), 2 п. молочного шоколаду, 2 п. білого шоколаду, 6 жовтків, 300 г цукру, 0,5 л молока, 1 п. желатину (25 г), 1 л вершків (від 30%). Для кожного шару використовувати 2 п. шоколаду і 1/3 решти продуктів.
Бісквіт. Яйця збити з цукром до пишної піни, додати просіяне з какао і розпушувачем борошно, акуратно вимішати ложкою. Насамкінець влити воду, перемішати. Випекти у застеленій пергаментом формі при 170 ОС до сухої зубочистки. Дати охолонути. Бісквіт поставити у форму роз’ємну, боки викласти ацетатною плівкою, просочити.
Мус. Желатин і вершки поділити на три рівні частини. В окремій посудині розігріти молоко (приблизно 150 г), а тим часом в іншій розтерти 2 жовтки і до 100 г цукру. Підігріте молоко влити в яєчну суміш і довести до легенького кипіння, щоб почало загусати. Одну частину желатину залити 2 ст. ложками молока, щоб набряк. Тоді його додати в гарячу суміш, розмішати і додати 2 п. чорного шоколаду. Розмішувати до повного розтавання. Залишити, щоб охололо (до теплого стану). Збити одну частину вершків і додати їх в теплу шоколадну суміш. Добре вимішати і залити на бісквіт.
Зверху на бісквіт залити перший шар із чорного шоколаду. Залишити в холодильнику приблизно на 1 год. Коли застигне, повторюємо так само інші шари. Нарізати обов’язково гарячим ножем.
Рецепт і фото Наталі Сворак
Спробуйте також приготувати:
Домашній мусовий торт “Три шоколади” із бездоганною глазур’ю, як із дорогого ресторану