Торт “Тірамісу”
500 г печива «Савоярді», 500 мл вершків (33-36%), 500 г сиру «Маскарпоне», 150 г цукрової пудри, 350 мл міцної кави, ягоди/какао – за бажанням для оздоблення.
Вершки і сир добре охолодити. Для початку потрібно заварити міцну каву (в ідеалі еспресо), можна використати розчинну, або натуральну (натуральну обов’язково процідити). Дати охолонути. Вершки збити міксером. Як тільки почнуть добре гуснути (не перебийте їх в масло), додати пудру, сир і збити до однорідного пухкого крему. Якщо використовуєте креманки, на дно покласти трохи крему, зверху шар змоченого в каві печива (тримати печиво в каві буквально 2 секунди, бо якщо довше, то стане кашею в готовому десерті), знову шар крему, печиво, останній шар має бути крем, який в класичному варіанті притрушується какао.
Якщо робити тірамісу у вигляді тортика в прямокутній формі, то нижній шар обов‘язково має бути з печива. Для свого торта-тірамісу на цю кількість інгредієнтів я використала роз’ємне кільце d20см, на дно якого втрамбувала змочене у каві печиво, трішки послабила кільце, щоб утворилася шпарина за розміром ширини печива, виклала у вигляді бортика по колу сухе печиво, зафіксувала їх кільцем, а далі викладала вже крем і печиво в послідовності, яку описала вище.
Поставити десерт в холодильник хоча б на ніч. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Читайте також:
-
Чізкейк з розкішним шоколадним бісквітом, чорницями та “Орео”-мусом
-
Торт “Смакота” з вишневим желе у шоколадному бісквіті. Дійсно, смакота!
Post Views: 226