Торт “Спартак”
- Тісто: 1 яйце, 7 ст. ложок молока, 2 ст. ложки меду, 150 г цукру, 70 г маргарину (масла), 1 ч. ложка соди, 2-3 ст. ложки какао, 350 г борошна.
- Крем: 0,5 л молока, 4 ст. ложки борошна (можна 2 ст. ложки борошна + 2 ст. ложки крохмалю), 150 г цукру, 250-300 г масла, ванільний цукор.
- На форму 26 см треба 1,5 порції тіста і крему. Виходить 9-10 коржів.
Коржі. Всі складники, крім борошна і какао, довести до кипіння. Додати в гарячу суміш какао і борошно. Розмішати ложкою. А потім замішати рукою. Поділити на рівні частини залежно від розміру форми і зразу пекти. Розкочувати на пергаменті і випікати. Доки один печеться – інший розкочуйте.
Є маленький секрет, як легко розкочувати тоненькі коржі. Кладете тісто на пергамент, зверху ще один аркуш пергаменту і так розкочувати тісто. Зняти верхній пергамент, обрізати краї, поколоти вилкою. Так зробити з усіма коржами. А потім вже випікати. Це дуже зручно!
Крем. Молоко, борошно і цукор заварити, охолодити до кімнатної температури. Збити масло і додати по ложці заварний крем. За бажанням можна додати лимон, можна 1 ст. ложку горілки або спирту.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 48