Торт “Спартак” – улюблений у багатьох сім’ях. Він дуже смачний, ніжний, з тонкими шоколадними коржами. Має лише один мінус – потрібно довго возитися із розкочуванням коржів. Тому й печуть господині “Спартак” не часто.
Ми ж пропонуємо вам перевірений рецепт литого “Спартака”, коржі для якого не треба розкочувати – просто вилити у деко (застелене пергаментом) і розмазати ложкою або силіконовою лопаткою. Також такі коржі можна смажити на сковородіці для млинців. Це просто і швидко, і не треба духовку кочегарити!
Торт “Спартак литий”
- 4 яйця, 2 скл. цукру, 200 г масла або маргарину, 320 мл молока, 8 ст. ложок сметани, 6 ст. ложок темного какао, 800 г борошна, 1 ст. ложка соди, 6 ст. ложок меду.
- Крем: 1 л молока, 1 скл. цукру, 10 г ванільного цукру, 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки крохмалю, 400 г масла.
Для коржів яйця збити з цукром, додати молоко, сметану, мед, соду, борошно. Усе збити. Насамкінець влити розтоплений, але охолоджений до кімнатної температури маргарин або масло. Збити до однорідності. Випікати на пергаменті, малюючи тістом кола або прямокутники, викладаючи його тонким шаром. Використовувати слід хороший просиліконений пергамент. Печуться коржі досить швидко: поки один печеться – інший можна викладати.
Також коржі можна смажити на сковорідці для млинців, крапнувши спершу трішки олії. Якщо коржі не пристають, олії можна більше не додавати. Смажити з обох боків.
Для торта можна приготувати свій улюблений заварний крем. 0,8 л молока з цукром поставити закипати. Тим часом збити решту молока з борошном і крохмалем, влити суміш тонкою цівкою у кипляче молоко. Варити помішуючи до загустіння. Накрити плівкою впритул, дати охолонути до кімнатної температури. Збити м’яке масло кімнатної температури до побіління, по ложці додавати заварний крем.
Читайте також інші перевірені рецепти “Спартака” від господинь:
- Справжній торт “Спартак” – без меду. На смак нагадує цукерки
- Торт “Спартак” литий. Простіший і смачніший, ніж класичний!