Торт “Спартак”
- Форма 26Х35. Я пекла діаметром 20 см, вирізала кільцем кондитерським. Вийшло 13 коржів.
-
Для тіста: 1 яйце, 3 ст. ложки меду, 1 сел. молока (200 мл), 2 ст. ложки олії, 50 г масла, 1 ч. ложка соди.
Усе поставити на плиту, заварити до однорідності, довести до кипіння, але не кип’ятити. У гаряче додати:
- 1 скл. цукру, 4-5 ст. ложок какао, 400-450 г борошна.
Замісити тісто, зразу поділити на рівні частини (по 120-130 г приблизно). Розкочувати паляниці відразу на пергаментному папері, так дуже зручно. Випікати паляницю, 5-7 хв.
Щоб коржі на “Спартак” легко розкочувалися
- Замішуйте не туге тісто, м’якше, ніж на вареники. Тому не давайте усе борошно відразу, а вводьте його частинами.
- Легше розкочується тісто, доки воно тепле.
- Тримайте тісто в каструльці, накрите кришкою, у теплому місці. Можна навіть поставити на миску з гарячою водою.
- Зручно розкочувати зразу на перевернутій бляшці і так і пекти.
- Простіше розкочувати круглі коржі (і обрізати формою), ніж прямокутні.
- Крем: 0,7 л молока, 1,5 п. пудингу сметанкового (розвести
- в 150 мл молока), 1 скл. цукру, ванільний цукор. А також 300-350 г масла.
Заварити заварний крем, окремо збити масло і з’єднати із охолодженим заварним кремом, додаючи його по ложці.
Рецепт Мар’яни Бородовської. Готувала і фотографувала Богдана Крамар
Читайте також інші перевірені рецепти “Спартака” від господинь:
- Справжній торт “Спартак” – без меду. На смак нагадує цукерки
- Торт “Спартак” литий. Простіший і смачніший, ніж класичний!
Post Views: 73