торт снікерс

Торт “Снікерс” з арахісом або волоськими горіхами

Тільки від одного вигляду цього торта тече слинка! Він такий апетитний і смачний, що годі стриматися! Печіть та смакуйте, на здоров'я, і ви!

Пропонуємо вашій увазі перевірений рецепт торта “Снікерс”. Шоколадний бісквіт, горіхове безе, крем, карамель та горіхи… М-м-м, це смакота!

Торт “Снікерс”

Коржі

  • Склянка 250 мл. Форма 25Х35 см.
  • БІСКВІТ ШОКОЛАДНИЙ: 7 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 3 ст. ложки какао.

Білки збити на високих обертах міксера в стійку піну. Додавати частинами цукор, весь час збиваючи. Наприкінці додати жовтки, міксувати до поєднання. До маси ввести просіяне борошно з какао і вимішати лопаткою. Випікати в розігрітій до 180 ОС С духовці в формі 25х35 см 40 хв. Вистудити, розрізати на два коржі.

  • ПРОСОЧЕННЯ: 2/3 скл. гарячої води, 2 ст. ложки згущеного молока. Розмішати.
  • ГОРІХОВИЙ КОРЖ-БЕЗЕ. 4 білки, 150 г цукру, 1 скл. дрібно посічених горіхів (арахісу або волоських), 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка картопляного крохмалю.

Білки збити в круту піну, поступово додати цукор, до білкової маси додати перемішані горіхи, борошно і крохмаль. Обережно вимішати і випікати в розігрітій до 175 ОС духовці 35-40 хв. Вистудити.

Крем

  • КРЕМ: 750 мл молока, 2/3 скл цукру, 2 ч. ложки ванільного цукру, 5 жовтків, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложка борошна, 350 г масла, 3 ст. ложки какао (до половини маси).

Закип’ятити 2 скл. молока з ванільним цукром. Окремо добре вимішати жовтки, цукор, обидва борошна. Розвести у 1 скл. молока до гладкої, без грудок маси. Додати її до легенько киплячого молока. Проварити до загустіння. Охолодити під плівкою “в дотик”. М’яке масло збити до білого кольору, частинами додавати заварний крем. Збити до пухнастої маси. До половини крему додати какао, добре вимішати.

  • КАРАМЕЛЬНА МАСА: 1 б. (400 г ) вареного згущеного молока, 1 скл. арахісу або грубо посічених волоських горіхів (на одній світлині у мене з арахісом, на другій – з волоським горіхом).

Першу частину бісквіту просочити сумішшю води зі згущеним молоком. Викласти на неї шоколадний крем. На крем покласти горіховий корж. Покрити його білим кремом. На верх викласти другу частину бісквіту, також просочити. На трохи залишити в холодному місці. Потім верх змастити звареним згущеним молоком і рівномірно посипати горіхами.

Рецепт і фото Таміли Новорольської

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook