Торт “Ромео і Джульєта”
1,5 скл. цукру, 1,5 скл. сметани, 2-3 яйця, 2 скл. борошна, 0,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), 0,5 ч. ложки розпушувача, 2 ст. ложки какао. Форма діаметром приблизно 22 см.
Яйця збити з цукром до пишності, додати сметану, погашену оцтом соду, розпушувач, борошно, швидко збити на малих обертах (тільки щоб продукти “подружилися”). Розділити тісто навпіл, в одну половину додати какао, перемішати. Випекти окремо білий і коричневий корж при 170 ОС (форму попередньо застелити пергаментом і змастити). Охолодити, розрізати кожен корж навпіл. Можна просто зібрати торт, чергуючі коржі: коричневий, білий… Або із кожного коржа вирізати кола однакового діаметру і замінити їх, щоб у розрізи кольори були у шаховому порядку (див. на фото). Крем згодиться заварний або масляний (200 г масла збити з 1 б. вареного згущеного молока). Витримати ніч у холодильнику.