Торт “Пташине молоко”
- Форма 25×35 см.
- Корж: 200 г масла (або маргарину, розтопленого, охолодженого), 1 скл. (200 мл) цукру, 4 яйця, 5 ст. ложок сметани, 1 ч. ложка соди, погашеної оцтом, 3 ст. ложки какао, 2 скл. (по 200 мл) борошна.
Яйця збити з цукром у пишну масу, додати розтоплене масло, сметану, соду з оцтом і какао з борошном. Тісто має бути, як густа сметана. Спекти 1 корж при 180°С до сухої палички.
- Крем: 1 л молока, 8-9 ст. ложок манки, 1 скл. цукру, 0,5 кг масла, 1 п. ванільного цукру.
Половину молока і цукор поставити варити, в другій половині розвести манку, влити до киплячого молока, постійно помішуючи, варити до доброї густини. Крем охолодити і збити блендером. М’яке масло збити, додати ванільний цукор і по ложці давати манку, збивати до пухкості маси.
Викласти на корж крем, полити шоколадом. Можна зробити корж, крем, корж.
Рецепт і фото Оксани Жидко-Дмитровської
Радимо також приготувати торт “Пташине молоко” зі іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Торт “Шоколадне пташине молоко”. Його смак вражає!
- Торт “Пташине молоко”. На смак – як цукерки, тільки ще смачніший!
Post Views: 38